dinsdag 14 april 2015


Hypocriet of niet?

Mijn vriendin Liza Daen, die een uiterst degelijke baan combineert met toch overwegend 'spannende' verhaaltjes en optredens, zorgt er altijd voor dat, zowel zij onherkenbaar als sexy is tijdens haar optredens. Dat laatste, omdat ze dat graag is en het eerste uit pure noodzaak.

De affaire Mrs Conchita (van der Waal) bij de DNB laat maar zien hoe verstandig dat is. Deze toezichthoudster is ontslagen vanwege haar dubbelleven als bankmedewerkster en SM meesteres. Over de vraag of het ontslag van deze dame terecht of onterecht is, verschillen de meningen. Het blijkt in ieder geval in Nederland de rechtspraktijk dat de persoonlijke vrijheid op dit gebied niet oneindig is en dat werkgevers wel degelijk eisen aan het privéleven van medewerkers kunnen stellen.

Jaren geleden is al ooit een barmedewerkster ontslagen, die had meegewerkt aan een programma van Menno (Seks voor de) Buch. Ook in de tijd voor internet en social media, vond de rechter dat er op dit gebied grenzen waren.  

Normaal schrijft Liza graag over wat zij dan ziet als ‘krachtige’ vrouwen, die tegen de conventies van die tijd in zijn gegaan. Tot nu toe had Mati Hari en Betty Page, maar of dat nou echt krachtige persoonlijkheden waren.  Ze waren eerder in hun ‘rol’ verdwaald en min of meer toevallig pas achteraf cultfiguren geworden. Met mevrouw Conchita van der Waal heeft Liza misschien eindelijk wel een krachtige vrouw te pakken. Nieuwsgierig wat ze daar van maakt.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten